Στα ύψη ο διαβήτης στην εγκυμοσύνη

Αύξηση παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο διαβήτης στις γυναίκες που κυοφορούν.

Ο διαβήτης της εγκυμοσύνης, ή διαβήτης της κύησης … όπως ονομάζεται είναι μια ιδιαίτερη μορφή διαβήτη και πλήττει ιδιαίτερα τις σύγχρονες γυναίκες. Ο διαβήτης της κύησης δε σχετίζεται με το διαβήτη τύπου 1, ούτε με τον τύπου 2, αλλά αποτελεί μια τελείως διαφορετική περίπτωση.

Εκδηλώνεται συνήθως μεταξύ της 24ης και 28ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης και στις περισσότερες περιπτώσεις με την κατάλληλη θεραπεία εξαφανίζεται μετά τη γέννηση του παιδιού.

Ο διαβήτης κύησης μπορεί να εμφανισθεί σε οποιαδήποτε γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο υπάρχει και προδιάθεση που μπορεί να συμβάλει στη βέβαια ανάπτυξη του όπως αν υπάρχει άλλη γυναίκα στην οικογένεια με διαβήτη ή αν έχει εκδηλωθεί η νόσος και σε προηγούμενη εγκυμοσύνη.

Ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν όσες επρόκειτο να γεννήσουν παιδιά με μεγάλο βάρος ή όσες γυναίκες είχαν εμπειρία με αυτόματες αποβολές στο παρελθόν. Παράλληλα μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι παχύσαρκες γυναίκες αλλά και όσες επιλέγουν να τεκνοποιήσουν σε μεγάλη ηλικία.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *