Σκάκι κατά της άνοιας

Τα πνευματικά παιχνίδια, όπως το σκάκι, μειώνουν την πιθανότητα στους ηλικιωμένους να νοσήσουν από τη νόσο του Alzheimer ή … άλλες μορφές άνοιας, σύμφωνα με στοιχεία πολλών ερευνών.

«Το σκάκι δεν υπόσχεται κάποια μαγική θεραπεία, αλλά σίγουρα η πνευματική εξάσκηση που προσφέρει μας δίνει στην ουσία ένα όπλο για να κάνουμε όλοι μια κίνηση ματ στην άνοια» επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, καθηγήτρια του ΑΠΘ Μάγδα Τσολάκη, με αφορμή τους σκακιστικούς αγώνες που διοργανώνονται από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι σκακιστικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Αντιμετώπισης Προβλημάτων Νόσου Alzheimer (Θεσσαλονίκη) στην οδό Πέτρου Συνδίκα 13 (περιοχή Ανάληψη) από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Alzheimer (21/09/201).

Στους αγώνες, που είναι ανοιχτοί για το κοινό, συμμετέχουν σκακιστές και σκακίστριες άνω των 60 ετών.

Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *