Σε επτά ανέρχονται τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

χώρα μας.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) ενημερώθηκε σήμερα για την εργαστηριακή διάγνωση τεσσάρων νέων περιστατικών λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Λάρισας και Μαραθώνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός, εργαστηριακά επιβεβαιωμένων, κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανέρχεται, πλέον, σε επτά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται μέσω του τσιμπήματος των απλών κουνουπιών και στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι ασθενείς παραμένουν είτε ασυμπτωματικοί είτε εμφανίζουν ήπια νόσο. Σε μικρό ποσοστό (<1%), κυρίως ηλικιωμένων ασθενών, εμφανίζονται επιπλοκές από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως μηνιγγίτιδα ή εγκεφαλίτιδα.

Η πρόληψη της νόσου επικεντρώνεται στην προστασία από τα κουνούπια τόσο σε προσωπικό επίπεδο π.χ. χρήση εντομοαπωθητικών ουσιών, σήτες κ.λ.π., όσο και σε επίπεδο κοινότητας π.χ. συστηματικές κωνωποκτονίες και απομάκρυνση λιμναζόντων υδάτων (περισσότερες λεπτομέρειες στην διεύθυνση www.keelpno.gr).

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., ενημερώνει το κοινό πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, παρακολουθεί την εξέλιξη των περιστατικών και θα προβαίνει σε τακτική ενημέρωση, μέσω της ιστοσελίδας του.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *