Σας ενοχλούν τα σπυράκια σας;

Πολλά είναι τα νέα κορίτσια που έχουν σπυράκια στο πρόσωπο, τα οποία συνήθως οφείλονται στη λιπαρότητα της νεανικής επι … δερμίδας. Δε χρειάζεται, όμως, πανικός, αφού ευτυχώς υπάρχουν λύσεις όπως αυτές που ακολουθούν στη συνέχεια:

Καθαρισμός

Όπως είναι φυσικό, πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας. Αλλά χρειάζεται προσοχή! Όχι με σαπούνι ή με λοσιόν που περιέχουν οινόπνευμα, γιατί έτσι κινδυνεύετε να αποκτήσετε ακόμα περισσότερα σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Το καταλληλότερο για σας προϊόν είναι ένα ζελέ, μια κρέμα καθαρισμού με νερό ή ένα σαπούνι ειδικό για προβληματικά δέρματα. Εκείνο που αρκεί να κάνετε για να δείτε διαφορά είναι να εφαρμόζετε με το προϊόν μασάζ στο πρόσωπό σας – με τις άκρες των δαχτύλων σας να ξεπλένεστε με μπόλικο νερό και, τέλος, να σκουπίζεστε με χαρτομάντιλο (αποφεύγετε τα πετσετένια σφουγγαράκια, γιατί μαζεύουν μικρόβια).

Αποστείρωση

Κάθε βράδυ πρέπει να απομακρύνετε με προσοχή από το πρόσωπό σας κάθε κατάλοιπο του μακιγιάζ και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πώς; Σε ένα κομμάτι βαμβάκι ρίξτε λίγη λοσιόν καθαρισμού και περάστε με αυτό –με απαλές κινήσεις– ολόκληρο το πρόσωπό σας. Το αποτέλεσμα; Το δέρμα σας θα τονωθεί, η έκκριση του σμήγματος θα ρυθμιστεί και το δέρμα θα αποκτήσει ένα καλό επίπεδο υδάτωσης.
Αποφεύγετε τις λοσιόν που ερεθίζουν και «τραβάνε» το δέρμα.

Ενυδάτωση

Μια λιπαρή επιδερμίδα μπορεί να διαθέτει πολύ σμήγμα, αλλά όχι απαραίτητα και υγρασία. Άρα έχει ανάγκη από ενυδάτωση. Έτσι, λοιπόν, κάθε πρωί και βράδυ να βάζετε στο πρόσωπό σας μια κρέμα που ταυτόχρονα ενυδατώνει και ενοποιεί το δέρμα, αλλά που επιπλέον καλμάρει και προστατεύει από τους εξωτερικούς ερεθισμούς. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την επιλογή της κρέμας.
Να αποφεύγετε τις πολύ λιπαρές κρέμες, που κάνουν το πρόσωπο να γυαλίζει.

Ατμόλουτρο

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους του κι έτσι εμφανίζονται τα μαύρα στίγματα. Όλα αυτά, βέβαια, είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού σμήγματος. Μπορείτε να ρίχνετε, λοιπόν, ένα κλωναράκι θυμάρι σε μια λεκάνη με βραστό νερό και να κάνετε στο πρόσωπό σας ατμόλουτρο. Πρόκειται για μια μέθοδο στυπτική του δέρματος, που θα σας φέρει και ευεξία (είναι απαραίτητο να έχει προηγηθεί καθαρισμός). Το ατμόλουτρο δεν πρέπει να διαρκεί πάνω από 10 λεπτά.

Απολέπιση

Δύο φορές την εβδομάδα να κάνετε πίλινγκ με κρέμα ή ζελέ, ώστε το δέρμα σας να απαλλάσσεται από τα νεκρά κύτταρα και να αποκτάει απαλότητα. Το βράδυ, πάνω σε καθαρό και υγρό δέρμα, απλώνετε το προϊόν και να το τρίβετε με κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Πρέπει να αποφεύγετε την περιοχή των ματιών και των χειλιών.

Πηγή: belife

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *