Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Η πρόληψη σώζει ζωές. Εάν είστε γύρω στα πενήντα, θα πρέπει να βάλετε έναν στόχο αυτήν τη χρονιά. Να … υποβληθείτε σε κολονοσκόπηση.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου, είναι από τους πιο ευγενείς καρκίνους, και όσο πιο νωρίς το ανακαλύψετε τόσο πιο εύκολα αντιμετωπίζεται.

Σε σύγκριση με το 2002, περίπου 66.000 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου διαγνώστηκαν έγκαιρα, και 32.000 ζωές σώθηκαν στις ΗΠΑ την χρονική περίοδο 2003-2007, ενώ οι μισές περιπτώσεις θεραπεύτηκαν λόγω της έγκαιρης πρόληψης. Ωστόσο ένας στους τρεις Αμερικανούς, δεν υποβάλλονται σε κολονοσκόπηση, ενώ την ίδια ώρα ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι η τρίτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Σε αρκετές περιπτώσεις ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα. Έτσι, αν κάποιος ασθενής δεν το γνωρίζει τότε μπορεί να είναι πολύ αργά για να θεραπευτεί. Η ηλικία είναι ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου για την ασθένεια. Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος θα πρέπει να υποβάλλεται σε προληπτικό έλεγχο, τονίζουν οι ειδικοί.

Εάν είστε γύρω στα πενήντα ή μεγαλύτεροι, μιλήστε με τον γιατρό σας, για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου, που περιλαμβάνει κολονοσκόπηση και εξετάσεις αίματος. Όσοι μάλιστα έχετε προδιάθεση για καρκίνο λόγω κληρονομικότητας, καλό θα ήταν ο προληπτικός έλεγχος να γίνει στην ηλικία των 45.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *