Περιμένουν χειρουργείο 350 ασθενείς!

Μετά την ταλαιπωρία 100 και πλέον ασθενών που βρίσκονται στην αναμονή στην Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Βόλου, έρχονται να προστεθούν και 250 περίπου ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν στη Χειρουργική Κλινική του Αχιλλοπουλείου. Οι χειρουργοί περιμένουν στα πόστα τους, εξετάζοντας τους ασθενείς της Κλινικής και στηρίζοντας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ωστόσο δεν πραγματοποιούν μια σειρά από επεμβάσεις καθώς δεν τους χορηγούν τα απαραίτητα υλικά!
Υλικά με το σταγονόμετρο δίνονται στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία έχει αναβάλει εκατοντάδες χειρουργεία.

Τις πληροφορίες του taxydromos.gr επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βόλου κ. Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για 200 περίπου ασθενείς.

Τα υλικά που δίνονται στους χειρουργούς είναι τα απολύτως απαραίτητα για την εκτέλεση των επειγόντων επεμβάσεων, ενώ σε πολλές περιπτώσεις χειρουργεία που υπάρχει η γνωστική ικανότητα των ιατρών να γίνουν με σύγχρονες μεθόδους, εκτελούνται με παλιές ιατρικές μεθόδους στις οποίες δεν απαιτούνται αρκετά υλικά.

Εκτός όμως από τις σοβαρότατες ελλείψεις υλικών, απαραίτητων για χειρουργικές επεμβάσεις, η καθημερινότητα στο Αχιλλοπούλειο κυλά σε ρυθμούς… εξεύρεσης αναλωσίμων.

Συνεχίζονται να καταγράφονται ελλείψεις σε διάφορα μεγέθη και είδη ραμμάτων, σε σύριγγες και σε καθημερινά υλικά, κάνοντας κάθε ημέρα και πιο δύσκολη τη δουλειά γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *