Πειραματικό φάρμακο κατά του καρκίνου του παγκρέατος

Νέο όπλο κατά του καρκίνου του παγκρέατος φαίνεται πως ανακάλυψαν βρετανοί ερευνητές. Οι επιστήμονες έκαναν πειράματα σε ποντίκια, τα … οποία έδειξαν ότι η χημειοθεραπεία με γεμσιταμπίνη σε συνδυασμό με πειραματικό φάρμακο που ονομάζεται MRK003 έχει ως αποτέλεσμα μια αλυσίδα γεγονότων που τελικά σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.
Πλέον, εθελοντές ασθενείς δοκιμάζουν την αγωγή προκειμένου να ελεγχθεί αν υπάρχουν αποτελέσματα σε ανθρώπους. Σημειώνεται ότι βρετανός ασθενής 41 ετών λαμβάνει μέρος στη δοκιμή, από τον Μάιο του 2011, που διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι μετά από 6 κύκλους αγωγής, οι όγκοι είχαν μειωθεί. Σημειώνεται ότι η έρευνα χρηματοδοτείται από το Cancer Research, που θέτει σε προτεραιότητα το συγκεκριμένο είδος καρκίνου επειδή τα ποσοστά επιβίωσης παραμένουν χαμηλά.

Ο καθηγητής Duncan Jodrell, επικεφαλής των ερευνών στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, δήλωσε ευχαριστημένος από το ότι τα αποτελέσματα της σημαντικής έρευνας αξιολογούνται τώρα σε κλινική δοκιμή για να ερευνηθεί αν θα μπορούσε να αποτελέσει νέα επιλογή αγωγής για ασθενείς με καρκίνο παγκρέατος.

Βέβαια θα περάσει κάποιο διάστημα πριν μπορέσει να αποφανθεί πόσο αποτελεσματικό θα είναι στους ασθενείς. Συνολικά θα επιλεγούν 60 ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο παγκρέατος για την κλινική δοκιμή φάσης I/II.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *