Οn air πάρτι μικροβίων! Πως τα ταξίδια στους αιθέρες λειτουργούν και ως φυσικός εμβολιασμός!

Τα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι και η πιο υγιεινή εμπειρία, αφού όλων των ειδών τα μικρόβια κάνουν πάρτι στον αέρα καθώς εκατοντάδες άνθρωποι με αμφισβητήσιμες συνήθειες υγιεινής, συνωστίζονται  σε ένα μικρό χώρο όπου μοιράζονται τον αέρα…

Οπότε, όσοι ταξιδεύουν συχνά είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε  βακτήρια ή ιούς, αλλά, έχουν θωρακίσει με τον τρόπο αυτό το ανοσοποιητικό τους σύστημα αφού ο οργανισμός, οχι μόνο βρίσκει τρόπο να τα πολεμά τους ιούς αλλά και να ανακαλεί τον τρόπο, όποτε εκτεθεί μελλοντικά σε παρόμοιο κίνδυνο.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε σχετική μελέτη που εκπόνησαν.

Στο σύγγραμμά τους  αναλύουν το σκεπτικό σημειώνοντας πως ουσιαστικά, αυτός είναι ένας εμβολιασμός, αλλά με φυσικό τρόπο.

Με δύο λόγια όπως όταν  μια αδύναμη μορφή ασθένειας εισέρχεται στον οργανισμό μέσω του εμβολίου  το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε ετοιμότητα να ανταπεξέλθει αλλά είναι και προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει αργότερο την πραγματική ασθένεια.

Ερευνητές εξέτασαν μια σειρά από αντικείμενα που χρησιμοποιούν και αγγίζουν ευρέως οι επιβάτες και βρέθηκαν τα περισσότερα μικρόβια  Αυτά είναι:

  1. Τα «μπράτσα» του καθίσματος, το τραπεζάκι μπροστά από το κάθισμα της θέσης και οι κουβέρτες
  2. Η λαβή από το εσωτερικό της πόρτας της τουαλέτας
  3. Οι βρύσες, το καζανάκι της τουαλέτας και το κάθισμα της τουαλέτας

Διαβάστε ακόμη...