Ο Γκέιτς δωρίζει 750 εκατ. για την καταπολέμηση του Aids

Ο πρόεδρος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος έχει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, δεσμεύτηκε σήμερα να δωρίσει επιπλέον 750 εκατομμύρια … δολάρια στo Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του Aids και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ώστε να σώζονται ζωές.

«Περνάμε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την μείωση της βοήθειας στους πιο φτωχούς του κόσμου», είπε στο Νταβός στη διάρκεια του 42ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι ο διευθυντής του Μισέλ Καζάτσκιν θα αποχωρήσει νωρίτερα μετά την κριτική που δέχτηκε για κακοδιαχείριση πόρων και περικοπές στη χρηματοδότηση.

Ο οργανισμός, ο οποίος εδρεύει στη Γενεύη, είναι υπεύθυνος για σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας.

Ωστόσο, έχει αναγκαστεί να κάνει περικοπές των πόρων του και τον περασμένο χρόνο ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2014 δεν θα προχωρήσει σε νέες δωρεές ή χρηματοδοτήσεις.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *