Ο βελονισμός φέρνει αποτελέσματα

Πολλοί πιστεύουν ότι ο βελονισμός θεραπεύει κάποιες παθήσεις. Υπάρχει όμως και ισχυρή μερίδα ανθρώπων που αντιτίθεται απέναντι σε αυτή … τη θεραπεία και μιλά για «κομπογιαννίτικα» τεχνάσματα.

Όποια κι αν είναι πάντως η αλήθεια, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο βελονισμός θεωρείται μία αρχαία θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα τα οποία ονομάζονται σημεία βελονισμού.

Όσον αφορά τώρα την αποτελεσματικότητα, σύγχρονες ιατρικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του βελονισμού σε πολλές παθήσεις. Ο κατάλογός τους μάλιστα διευρύνεται διαρκώς. Σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες ο βελονισμός δεν προκαλεί παρενέργειες και θεωρείται εξαιρετικά ακίνδυνος όταν τον εφαρμόζουν εκπαιδευμένοι γιατροί.

Όπως όλες πάντως οι θεραπευτικές προσεγγίσεις έτσι και ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Ο γιατρός μπορεί να επιλέξει τα σημεία, στα οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία. Το μόνο σίγουρο βέβαια είναι ότι ο βελονισμός δεν μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική θεραπεία. Κι αυτό γιατί είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζεται μαζί με τις υπόλοιπες κατάλληλες θεραπευτικές προς όφελος των ασθενών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *