Ο έρωτας είναι εθιστικός

Νευροεπιστήμονες του Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook … εξέτασαν μέσω μαγνητικού τομογράφου τους εγκεφάλους 10 γυναικών και 7 αντρών που υποστήριζαν ότι ήταν πολύ ερωτευμένοι. Η σχέση των συμμετεχόντων διαρκούσε από ένα μήνα μέχρι δύο χρόνια.

Οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες φωτογραφίες των συντρόφων τους, καθώς και φωτογραφίες προσώπων που τους έμοιαζαν. Διαπιστώθηκε ότι ο εγκέφαλος των ερωτευμένων συντρόφων παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στα κέντρα που σχετίζονται με την ανταμοιβή και την κινητοποίηση, ακόμη και όταν τους έδειχναν τη φωτογραφία του συντρόφου τους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν ότι το ερωτικό πάθος και ο εθισμός στα ναρκωτικά ενεργοποιούν περίπου τις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου. Ο Arthur Aron, ψυχολόγος του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook δήλωσε: «Ο παθιασμένος έρωτας “χρησιμοποιεί” το ίδιο σύστημα του εγκεφάλου που ενεργοποιείται όταν ένας άνθρωπος είναι εθισμένος στα ναρκωτικά».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *