Οι μισοί νοσοκομειακοί γιατροί συνταγογραφούν ηλεκτρονικά

Ο εκσυγχρονισμός … του συστήματος υγείας, η φαρμακευτική πολιτική, καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν το πρώτο τρίμηνο του 2012 συζητήθηκαν διεξοδικά κατά τη σημερινή τεχνική συνάντηση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας, ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ολοκλήρωση έως τον Ιανουάριο του 2012 όλων των κεντρικών διαγωνισμών και των κεντρικών ηλεκτρονικών προμηθειών, καθώς και το πρόγραμμα προμηθειών της προηγούμενης χρονιάς από τα νοσοκομεία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τον Ιανουάριο 2012 τα stocks υλικών και φαρμάκων θα παρακολουθούνται ανά κλινικό τμήμα και ανά γιατρό, με το νέο πρόγραμμα προμηθειών.

Παράλληλα, ανάμεσα σε άλλα, οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώθηκαν ότι ολοκληρώθηκε η εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος λογιστικής σε όλα τα νοσοκομεία και από τον Ιανουάριο 2012 τίθεται σε εφαρμογή η αναλυτική λογιστική, καθώς και ότι θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2012 ο υγειονομικός χάρτης και οι εθνικοί λογαριασμοί υγείας.

Όσον αφορά τη φαρμακευτική πολιτική, γνωστοποιήθηκε ότι καταργήθηκε η εισφορά 0,4% από τις πωλήσεις χονδρικής των φαρμακαποθηκών υπέρ του φαρμακευτικού συλλόγου και ότι εφαρμόζεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο 50% των γιατρών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και στο 70% των γιατρών στα κέντρα υγείας.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα πρέπει να ολοκληρωθεί, ανάμεσα σε άλλα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση για το σύνολο των γιατρών του ΕΣΥ και να καταρτισθεί η ετήσια έκθεση, μέσω των στοιχείων του ΕΣΥ.net, για την λειτουργία των νοσοκομείων στο 2011.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *