Οι «ράμπο» της υγείας θα ελέγχουν τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Στο στόχαστρο των«ράμπο» της υγείας μπαίνουν οι μαϊμού – ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Η απόφαση αυτή ελήφθη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά το περιστατικό με το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», το οποίο τέθηκε εκτός εφημερίας παρόλο που είχε γεμάτες αποθήκες και ελεύθερες κλίνες.

Έτσι, σήμερα – κατά την σημερινή τακτική συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου με τους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων όλης της χώρας – ο κ. Λοβέρδος έδωσε το «πράσινο φως» στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΠ) να διεξάγουν ελέγχους για ελλείψεις υλικών και πληρότητα κλινών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας έχουν λάβει εξουσιοδότηση, να καλούν τους «ράμπο» κάθε φορά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα οι άδειες αποθήκες.

Στο μεταξύ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε και σήμερα πως γίνονται συντονισμένες προσπάθειες υπονόμευσης.

Την πορεία μας θα προσπαθήσουν να την ανακόψουν κατεστημένες καταστάσεις και άνθρωποι με τραμπουκισμό. Εμείς σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να είμαστε αφελείς», υπογράμμισε  ο κ. Λοβέρδος στους διοικητές του ΕΣΥ, προσθέτοντας πως το «κάλπικο περιστατικό» – έτσι χαρακτήρισε την περίπτωση του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα -, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στις προμήθειες των νοσοκομείων αποκάλυψε ότι τέσσερα νοσηλευτικά ιδρύματα – το νοσοκομείο Φλώρινας, το «Αττικό», το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων -, διεξήγαγαν παράτυπες προμήθειες ορθοπεδικού υλικού.

Ειδικότερα και παρόλο που είχε διεξαχθεί διαγωνισμός και από τον Οκτώβριο είχαν κατατεθεί προσφορές, τα συγκεκριμένα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούσαν να γεμίζουν τις αποθήκες τους με απευθείας αναθέσεις.

«Είναι άδικο όταν προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις δαπάνες και να εντοπίζουμε τέτοια περιστατικά. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς, πως νοσοκομείο του ΕΣΥ έχει τέτοια υπερεπάρκεια υλικών, που θα μπορούσε να λειτουργεί για 200 χρόνια», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *