Ξεχάστε την ανδρική στειρότητα

Λύση στην ανδρική στειρότητα πιστεύουν ότι … θα δώσουν σύντομα Αμερικανοί επιστήμονες στην Καλιφόρνια, οι οποίοι αναπτύσσουν τεχνητό όρχι που θα παράγει σπέρμα. Ομάδα επιστημόνων στο Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον δρα Πολ Τέρεκ, προχωρά στην ανάπτυξη μιας «βιολογικής μηχανής παραγωγής σπέρματος», έχοντας λάβει πρόσφατα μια σημαντική χρηματοδότηση.

Οπως περιγράφουν, πρόκειται για μια «συσκευή» με σχήμα κυλινδρικού σάκου, που θα έχει μήκος μερικών εκατοστών, δεν θα εφάπτεται στο σώμα, ενώ θα αντικαθίσταται ύστερα από κάθε κύκλο σπερματικής παραγωγής, που διαρκεί 70 ημέρες.

Για να δημιουργήσουν τον τεχνητό όρχι οι επιστήμονες πρέπει να σχεδιάσουν μια τεχνική ανάπτυξης ανθρώπινων σπερματικών κυττάρων, κάτι που προσπαθούν να πετύχουν με τη χρήση εμβρυϊκών βλαστικών κυττάρων, που θα έχουν «ενισχύσει» με γονίδια, ώστε να μετατραπούν σε κύτταρα αναπαραγωγής.

Αυτόν τον καιρό η επιστημονική ομάδα του δρα Τέρεκ εργάζεται για τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου, εκτιμώντας ότι θα τελειοποιήσει τη μέθοδο σε πέντε με επτά χρόνια. Ωστόσο ο δρ Τέρεκ διευκρινίζει ότι αυτό που αναπτύσσει με τους συνεργάτες του δεν έχει καμία σχέση με τα προσθετικά που χρησιμοποιούνται σε ασθενείς οι οποίοι έχουν χάσει τον έναν όρχι, καθώς αυτά δεν παράγουν σπέρμα.

Κατά καιρούς έχουν γίνει και άλλες προσπάθειες για την ανάπτυξη σπερματικών κυττάρων σε εργαστηριακές συνθήκες, όμως ολοκληρώθηκαν μόνο κατά 75%, καθώς έλειπε το περιβάλλον που υπάρχει στους φυσικούς όρχεις.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *