Ξεκινούν ξανά οι επεμβάσεις καρδιάς στην Κύπρο

Σε χειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς θα υποβληθούν τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 4 έως 16 χρόνων, και τρεις ενήλικες από … 17 έως 40 χρόνων, όλοι με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Ο καρδιοχειρούργος Αυξέντιος Καλαγκός θα κάνει τις επεμβάσεις με την ομάδα του στο Μακάρειο νοσοκομείο -για τα παιδιά- και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας- για τους ενήλικες- από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου.

Ο κ. Καλαγκός, καρδιοχειρούργος ελληνικής καταγωγής, έκανε τις πρώτες εγχειρήσεις στην Κύπρο σε παιδιά τον Φεβρουάριο του 2009. Ακολούθησε δεύτερη επίσκεψη μερικούς μήνες αργότερα, κατά την οποία διενεργήθηκαν άλλες τρεις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και μία σε έναν ενήλικα ασθενή, με συγγενή καρδιοπάθεια.

Η μία από τις τρεις παιδοκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις έγινε σε βρέφος το οποίο γεννήθηκε πρόωρα (στην 22η εβδομάδα της κύησης) και ήταν η η πρώτη παιδοκαρδιοχειρουργική επέμβαση του είδους της που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο.

Ο δρ Καλαγκός είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs Pours Tous», το 1998 στην Ελβετία, το οποίο στελεχώνεται από γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνικούς εξωσωματικής κυοφορίας και προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την συνεργασία με τον κ. Καλαγκό στη Λευκωσία θα φτάσει στις 10 Μαρτίου ομάδα Ισραηλινών γιατρών για να διενεργήσει καθετηριασμούς σε τέσσερα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, ηλικίας από 4 – 12 χρόνων.

Η ομάδα των Ισραηλινών θα εφαρμόσει μια νέα για τα δεδομένα της Κύπρου μέθοδο καθετηριασμού, ενώ οι επεμβάσεις θα διενεργηθούν στο American Heart Institute σε συνεργασία με το Μακάρειο Νοσοκομείο. Η επίσκεψη των Ισραηλινών γιατρών θα γίνεται σε τακτική βάση, τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *