Μειώθηκαν σημαντικά τα αποθέματα αίματος

Την ανάγκη να καλυφθούν οι ελλείψεις σε αίμα που διαπιστώνονται μετά την περίοδο των εορτών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο … Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζει σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Τάσος Κοντακίδης.

Ο ίδιος τόνισε πως λόγω της πληθώρας περιστατικών που νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κατά το τελευταίο διάστημα, τα αποθέματα στο κέντρο αιμοληψίας έχουν μειωθεί σημαντικά, με συνέπεια να δημιουργείται πρόβλημα.

Ο κ. Κοντακίδης απηύθυνε μαζικό κάλεσμα στα μέλη του συλλόγου, που δεν έχουν αιμοδοτήσει το τελευταίο πεντάμηνο, να σπεύσουν τις επόμενες ημέρες στο κέντρο αιμοδοσίας του νοσοκομείου για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν.

Αιμοληψίες, γίνονται καθημερινά από τις 08:30 -14:30 και από τις 17:30 – 20:30, στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου, ενώ όπως είπε ο κ. Κοντακίδης, «κάθε Σάββατο η κινητή μονάδα αιμοδοσίας σταθμεύει μπροστά από το δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να υπενθυμίζει στους πολίτες την υποχρέωσή τους να δώσουν δέκα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν ζωή σε κάποιον συνάνθρωπό τους».

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *