Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας με ηλεκτροβελονισμό

H κυτταρίτιδα έχει επιπτώσεις σε περίπου 85% έως το 90% των γυναικών όλων των φυλών. Αν και δεν είναι … μια ασθένεια, είναι ζήτημα αισθητικής ανησυχίας σε πολλές γυναίκες.

Η φτωχή κυκλοφορία της λέμφου λόγω της υπερβολής του λίπους, και της έλλειψης άσκησης ή της ρευστής διατήρησης της λέμφου συμβάλλει στο σχηματισμό κυτταρίτιδας. Αυτό μπορεί να εξηγήσει το σχηματισμό της σε μερικές γυναίκες που δεν είναι υπέρβαρες. Οι μέθοδοι καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι πολλές συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτροβελονισμού χωρίς βελόνες.

Τι είναι βελονισμός;

Ο βελονισμός είναι αρχαία μορφή κινεζικής ιατρικής που αναπτύχθηκε εκατοντάδες χρόνια πριν. Η κύρια μέθοδος επεξεργασίας συνίσταται στο να εισάγονται πολύ λεπτές βελόνες στα σημεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Αυτά τα σημεία μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με τη θέρμανση ή από ηλεκτρικό σφυγμό (ηλεκτροβελονισμός), ή από το λέιζερ.

Πώς λειτουργεί ο ηλεκτροβελονισμός;

Ο ηλεκτροβελονισμός βοηθά το σώμα για να θεραπευθεί με την επιρροή ορισμένων φυσιολογικών αλλαγών.

Υποκινεί τις καταλήξεις νεύρων, βελτιώνει τον τόνο και το μέγεθος πόρων των αιμοφόρων αγγείων με τέτοιο τρόπο που να αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Aνακουφίζει επίσης το σπασμό μυών και προκαλεί την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών, όπως οι ενδορφίνες (ένα φυσικό στεροειδές) που βοηθούν στη μείωση του πόνου.

Το όφελος του ηλεκτροβελονισμού ποικίλλει από ένα άτομο σε άλλο, αλλά γενικά η θεραπεία του ηλεκτροβελονισμού μειώνει τη σωματική πίεση, και αυξάνει γενικά την ενέργεια στο σώμα μας.

Επιφέρει θεραπεία, ενισχύοντας τη φυσική ζωτικότητα και τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, με άλλα λόγια αποκαθιστά καλύτερα τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος

Ηλεκτροβελονισμός στη θεραπεία κυτταρίτιδας

Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιλέξουν μια λιγότερο παρεμβατική μέθοδο θεραπείας κυτταρίτιδας. Είναι μια εντελώς ανώδυνη μέθοδος διότι δεν χρησιμοποιούνται βελόνες, οπότε δεν υπάρχει πόνος η αίσθημα δυσφορίας. Δεν υπάρχουν καθόλου παρενέργειες, διότι πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για μια μέθοδο αυτοθεραπείας. Τα πρώτα αποτελέσματα φαίνονται σε περίπου 2 εβδομάδες, όπου παρατηρείται 30% ελάττωση της κυτταρίτιδας. Χρειάζονται περίπου 5 συνεδρίες της 1 ώρας μέχρι να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Δεδομένου ότι η κυτταρίτιδα είναι κυρίως μια μεταβολική διαταραχή που περιλαμβάνει την εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές, ο ηλεκτροβελονισμός βοηθά να κινητοποιηθεί το κυκλοφορικό σύστημα στις επηρεασμένες περιοχές. Είναι επίσης γνωστό ότι βελτιώνει τις μεταβολικές λειτουργίες των διαφορετικών κυττάρων στο σώμα. Αυτό βοηθά στην αποτοξίνωση του σώματος δεδομένου ότι η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί εύκολα να εκκρίνει τις τοξίνες και τα απόβλητα μέσω των νεφρών. Από κοινού όλοι αυτοί οι μηχανισμοί ενεργούν για να δώσουν μια ομαλή εμφάνιση και μια σύσταση στις περιοχές του σώματος που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα.

Πηγή: iatronet.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *