Καμία νέα πρόσληψη γιατρού στο ΕΣΥ

Για το «διαβατήριο» που δίνει το σχέδιο νόμου σε ιδιώτες γιατρούς για την είσοδό τους στο ΕΣΥ μίλησε στο … κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε με έντονο ύφος ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία νέα πρόσληψη γιατρού στο δημόσιο για όσα χρόνια η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι τα κενά που υπάρχουν θα καλυφθούν από το νέο «σύστημα» με τους ιδιώτες, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν μέχρι και χειρουργείο σε δημόσια νοσοκομεία –κατόπιν εγκρίσεως του ΔΣ του εκάστοτε νοσοκομείου- αρκεί οι ιατρικές τους πράξεις να εξαντλούνται μέσα σε μία ημέρα.
Παραδέχτηκε ότι οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και τα κενά ειδικά στην Περιφέρεια είναι μεγάλες και το απέδωσε στο πελατειακό σύστημα που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα της Αιτωλοακαρνανίας, λέγοντας πως τέσσερις προκηρύξεις στο Μεσολόγγι κατέληξαν άγονες και έριξε την ευθύνη στους γιατρούς που δε θέλουν να πάνε στην Περιφέρεια.
Είπε ακόμη, ότι εάν εκτιμηθεί ότι μπορεί να γίνουν κάποιες προσλήψεις αυτές θα αφορούν στο νοσηλευτικό προσωπικό, γιατί υπάρχει υποτριπλάσιος αριθμός συγκριτικά με αυτόν των γιατρών.

Αναφερόμενος στη δωρεά οργάνων και στην κίνησή του να μοιράσει στο υπουργικό συμβούλιο κάρτες δωρητών στους υπόλοιπους υπουργούς, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «μπορούμε να κερδίσουμε από το θάνατο» και προέτρεψε τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη να υπογράψει τη φόρμα στον «αέρα».

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα αυτό εκτίμησε ότι η Εκκλησία θα σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας στην προσπάθεια αυτή.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *