Κάντε διατροφή χωρίς να πληρώνετε αδρά

Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα το τελευταίο διάστημα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής σε συνδυασμό με τη μείωση … στους μισθούς και τις συντάξεις.

Γι’ αυτό πολλοί επιλέγουν ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές ή έτοιμες λύσεις από το σούπερ μάρκετ δεδομένου ότι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν προϊόντα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή όπως για παράδειγμα ψάρια και άπαχο κρέας.

Πάντοτε όμως υπάρχουν λύσεις για να μην ξεφύγει κανείς από το μηνιαίο προϋπολογισμό αλλά και να προσπαθήσει παράλληλα να τρώει υγιεινά.

Τρώτε αυγά: Καταναλώστε άφοβα αυγά ξεχνώντας μια για πάντα το μύθο περί χοληστερίνης. Είναι γεμάτα βιταμίνες, πλούσια σε πρωτεΐνη και σχετικά οικονομικά. Μόνο μην το παρακάνετε στην κατανάλωση…

Ψωνίστε τόνο σε κονσέρβα: Το προϊόν αυτό είναι πλούσιο σε ωμέγα -3 λιπαρά που κάνουν καλό στην καρδιά και βοηθούν στον έλεγχο του βάρους. Είναι αρκετά φθηνός σε σχέση με τα υπόλοιπα ψάρια και το ίδιο πλούσιος σε πρωτεΐνη με το κρέας, χωρίς ίχνος λίπους.

Προτιμήστε κατεψυγμένα λαχανικά: Μπορεί να μην έχουν διατηρήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, όμως είναι αρκετά πιο οικονομικά από τα φρέσκα.

Πείτε «ναι» στα προϊόντα ολικής αλέσεως: Αυτά τα προϊόντα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά και είναι πιο φθηνά από τα επεξεργασμένα όπως για παράδειγμα το λευκό ρύζι και τα μακαρόνια.

Πάρτε το φαγητό στο γραφείο: Για να εξοικονομήσετε χρήματα, καλό είναι να σηκωθείτε νωρίτερα το πρωί προκειμένου να μαγειρέψετε και να πάρετε το φαγητό σας στο γραφείο. Έτσι και θα φάτε πιο υγιεινά και θα γλιτώσετε χρήματα από τα αμφιβόλου ποιότητας έτοιμα φαγητά, τα οποία δεν ξέρετε τι περιέχουν.

Πηγαίνετε με λίστα στο σούπερ μάρκετ: Σημειώστε ακριβώς τι χρειάζεστε για να μην ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό βλέποντας τα προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *