Η επικίνδυνη πλευρά του ποδοσφαίρου

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τους ποδοσφαιριστές κυρίως από τις κεφαλιές που επιχειρούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο μελέτης ερευνητών που … δημοσιεύτηκε σε ειδικευμένο ιατρικό περιοδικό.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να χρησιμοποιούν τις σωστές τεχνικές για αποφυγή πιθανού τραυματισμού του κεφαλιού τους, επισημαίνουν οι ερευνητές. Αν και δεν έχουν βρει κάποια σύνδεση μεταξύ αθλητισμού και εγκεφαλικής βλάβης, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου κινούνται σε υψηλές ταχύτητες, όταν έρχονται σε επαφή με τα κεφάλια των παικτών, βάζοντάς τους σε κίνδυνο κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Οι ερευνητές εφιστούν την προσοχή και στα παιδιά, αναφέροντας ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες για την ηλικία τους μπάλες, μέχρι να αναπτύξουν δύναμη στο λαιμό και να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους.

Ο άγγλος ποδοσφαιριστής Jeffrey Astle, έχασε τη ζωή του λόγω εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου το 2002. Η εγκεφαλική βλάβη που υπέστη, ήταν παρόμοια με χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια, που εμφανίζεται σε ποδοσφαιριστές και άλλους αθλητές, αναφέρουν οι ερευνητές.

Επιπλέον σημείωσαν ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου δεν είναι πλέον από δέρμα, και δεν απορροφούν υγρασία, με αποτέλεσμα να είναι πιο ασφαλείς. Επίσης υπάρχει μία συζήτηση σχετικά με τη χρήση μαλακών καλυμμάτων κεφαλής για την προστασία των παικτών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *