Η Γαλλία ανέστειλε την κυκλοφορία του Actos της Takeda

την αγορά μετά από μια μελέτη που εκπονήθηκε από τον οργανισμό και έδειξε ότι η θεραπεία με Αctos προκαλεί μικρή αύξηση του κινδύνου καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους η Wall Street Journal και το First Word επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP), η οποία άρχισε διαδικασία επανεξέτασης των φαρμάκων που περιέχουν πιογλιταζόνη, είπε ότι προβαίνει επί του παρόντος σε επισκόπηση όλων των σχετικών στοιχείων για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις τους όσον αφορά το όφελος και τον κινδύνο αυτών των φαρμάκων.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η επανεξέταση αυτή θα περιλαμβάνει επίσης τώρα τα αποτελέσματα της μελέτης AFSSAPS, και θα συζητήσει αυτό το θέμα στην επόμενη σύνοδό τους που αρχίζει 20 Ιουνίου. Ωστόσο, ενώ η αναθεώρηση βρίσκεται σε εξέλιξη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν συνιστά αλλαγή στη χρήση των φαρμάκων που περιέχουν Πιογλιταζόνη.

Ο αντιπρόεδρος ιατρικών και επιστημονικών υποθέσεων της Τakeda (εταιρίας στην οποία ανήκει η Πιογλιταζόνη) Rombert Spanheimer είπε ότι η εταιρεία δεν είχε ακόμη χρόνο για να εξετάσει τη γαλλική μελέτη και τα συμπεράσματά της, αλλά σημείωσε ότι δύο τρέχουσες προοπτικές μελέτες που διεξάγονται έχουν δείξει μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης ή άλλων καρκίνων που συνδέονται με το Actos.

Το Actos είχε εγκριθεί στην Ευρώπη το 2000 ως επιλογή για τα άτομα με διαβήτη που δεν επωφελούνται από τη μετφορμίνη. Η ασφάλεια της Πιογλιταζόνης είναι επίσης υπό έρευνα στις ΗΠΑ, όπου ο FDA ξεκίνησε μια έρευνα για τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης του το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *