Ευθανασία… κατ’ οίκον!

Τις πρώτες κινητές μονάδες ευθανασίας θέτει σε λειτουργία κλινική στην Ολλανδία προκειμένου να ανταποκρίνεται στα αιτήματα ασθενών των οποίων … οι γιατροί αρνούνται να τερματίσουν τη ζωή, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το 2002 η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την ευθανασία. Από χθες η κλινική Levenseindekliniek διαθέτει και κινητές ομάδες τις οποίες μπορούν να καλέσουν οι άνθρωποι που πιστεύουν πως ανταποκρίνονται στα κριτήρια, όπως είπε στο Πρακτορείο εκπρόσωπος της οργάνωσης «Δικαίωμα στο Θάνατο». «Οι ιατρικές ομάδες θα προχωρήσουν στην ευθανασία στα σπίτια των ασθενών εάν οι γιατροί τους αρνούνται να το πράξουν», προσθέτει.

Ο αριθμός των περιστατικών ευθανασίας στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 19% το 2010 με συνολικά 3.136 υποθέσεις, αναφέρει ο Guardian. Η οργάνωση «Δικαίωμα στο Θάνατο» λαμβάνει περίπου χίλια αιτήματα ευθανασίας το χρόνο και έχει ήδη λάβει 70 αιτήματα για τις νέες μονάδες.

Οι επικριτές λένε πως οι νέες μονάδες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα θανάτους ασθενών που θα μπορούσαν να έχουν θεραπευτεί εάν συνέχιζαν να πηγαίνουν στο γιατρό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *