Επιτρέπεται το βάψιμο των μαλλιών κατά την εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες που συνηθίζουν να βάφουν τα μαλλιά τους, δεν γνωρίζουν αν μπορούν να συνεχίσουν τη συνήθεια αυτή κατά … την εγκυμοσύνη.

Διάφορες μελέτες έχουν γίνει κατά καιρούς και εξετάζουν, αν οι τοξικές βαφές μαλλιών σχετίζονται με τις παιδικές ασθένειες συμπεριλαμβανομένων και τον όγκων στον εγκέφαλο.

«Όταν χρησιμοποιείς βαφή μαλλιών, μια μικρή ποσότητας της βαφής μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Ωστόσο, γενικά η βαφή δεν θεωρείται επικίνδυνη για το υπό ανάπτυξη έμβρυο», σημειώνει ο Roger W. Harms, γυναικολόγος της Mayo Clinic στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια έρευνα του 2005 έδειξε συσχέτιση μεταξύ της χρήσης προϊόντων βαφής κατά την εγκυμοσύνη και του νευροβλαστώματος, μια μορφής παιδικού καρκίνου. Όπως όμως σημειώνει, άλλες έρευνες δεν έδειξαν κάτι αντίστοιχο αλλά αντίθετα, οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι απίθανο η χρήση βαφών πριν ή κατά την εγκυμοσύνη να αυξήσει τις πιθανότητες για την ανάπτυξη καρκινικών όγκων.

Μέχρι να καταλήξουν οι επιστήμονες σε ένα σίγουρο συμπέρασμα, το καλύτερο που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να αποφύγετε τη βαφή μαλλιών τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, μπορείτε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για εσάς.

Εάν επιλέξετε να το κάνετε μόνες σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τις συμβουλές του FDA, της αντίστοιχης υπηρεσίας του ΕΟΦ, στις ΗΠΑ:

-Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της συσκευασίας.
-Να φοράτε γάντια όταν εφαρμόζετε τη βαφή μαλλιών.
-Μην αφήσετε περισσότερο χρόνο τη βαφή στα μαλλιά σας, από αυτόν που αναγράφεται
-Ξεπλύνετε σχολαστικά το κεφάλι σας μετά τη χρήση βαφής μαλλιών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *