Επίσημα οι θηλές είναι ερωτογενής ζώνη για τις γυναίκες

διέγερση στα γεννητικά τους όργανα.

Απεικονίσεις των γυναικείων εγκεφάλων όταν αυτές βρίσκονταν σε διέγερση, έδειξαν ότι οι θηλές απασχολούσαν το ίδιο σημείο του εγκεφάλου, με αυτά των γεννητικών τους οργάνων.

Ανεξάρτητα από το που προερχόταν το νευρικό σήμα και στις δύο περιπτώσεις η ίδια περιοχή «φωτιζόταν» στις απεικονίσεις.

Η έρευνα έτσι επιβεβαιώνει, για πρώτη φορά κάτι που πολλές γυναίκες έχουν βιώσει, και που ακόμα οι άντρες δεν φαινόταν να πιστεύουν, ότι δηλαδή οι θηλές είναι μια ιδιαίτερα ερωτογενής ζώνη.

Οι απεικονίσεις έδειξαν περιοχές του εγκεφάλου που δραστηριοποιούντο κατά την διάρκεια της διέγερσης, οι οποίες έμοιαζαν με ένα «τσαμπί» από σταφύλια στον έσω παράκεντρο λοβό, το οποίο βρίσκεται στη μέση και στο πάνω μέρος του εγκεφάλου.

Το ίδιο σημείο επίσης φωτίζεται και στην αντίστοιχη περίπτωση στους άντρες.

Η γιατρός Komisaruk δήλωσε πως αν και είναι σχετικά απίθανο, υπάρχει μία ακόμα εξήγηση. Ότι οι θηλές είναι ερωτογενής ζώνη για τις γυναίκες και θα μπορούσε να σχετίζεται και με τον θηλασμό.

Κατά την διέγερση των θηλών, απελευθερώνεται η ορμόνη, ωκυτοκίνη, που φυσιολογικά εκκρίνεται κατά την γέννα και προκαλεί συσπάσεις στη μήτρα.

Το ερευνητικό κέντρο Rutgers ελπίζει στην καλύτερη κατανόηση του γυναικείου οργασμού,και των γενικότερων εγκεφαλικών λειτουργιών.

Εξάλλου αν αποκρυπτογραφήσουμε το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση της ευχαρίστησης και της απόλαυσης, να μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη, το άγχος και τον εθισμό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *