Διήμερη διατροφή κάνει θαύματα!

Πετάξτε τον θερμιδομετρητή και κόψτε το πολύ φαγητό για δύο ημέρες. Αυτό είναι τουλάχι … στον το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στο University Hospital του Μάντσεστερ, σχετικά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο απώλειας βάρους.

Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, γυναίκες που έτρωγαν φρούτα, λαχανικά και άπαχο κρέας δύο ημέρες την εβδομάδα, ύστερα από ένα χρονικό διάστημα που επέτρεπαν στους εαυτούς τους να φάνε ό,τι ήθελαν, σημείωναν διπλάσια απώλεια βάρους συγκριτικά με τις γυναίκες που βρίσκονταν μόνιμα σε δίαιτα.

Το αποτέλεσμα της διήμερης δίαιτας φάνηκε να επεκτείνεται και στις ημέρες της εβδομάδας, όπου εκείνες έτρωγαν φυσιολογικά. Όπως επισήμανε η επικεφαλής της μελέτης, Μισέλ Χάρβι, η πλειονότητα των γυναικών συνέχιζε να τρώει υγιεινά ακόμα και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας που δεν υπήρχαν περιορισμοί.«Αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι έτρωγαν λιγότερο από μόνες τους» είπε χαρακτηριστικά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 115 εθελόντριες, οι οποίες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ακολούθησε διατροφικό πρόγραμμα 650 θερμίδων δύο ημέρες την εβδομάδα και ελεύθερο πρόγραμμα τις υπόλοιπες, η δεύτερη αφαίρεσε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή της για δύο ημέρες την εβδομάδα, χωρίς άλλο περιορισμό, ενώ η τρίτη ακολουθούσε καθημερινά στάνταρ διατροφή για απώλεια βάρους.Μετά από τρεις μήνες οι δύο πρώτες ομάδες παρουσίασαν διπλάσια σχεδόν απώλεια βάρους συγκριτικά με την τρίτη.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *