Δεν σταματούν το κάπνισμα ούτε στην εγκυμοσύνη

Έξι στις 10 έφηβες συνεχίζουν το κάπνισμα ακόμη και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους στη Μεγάλη Βρετανία. Το … ανησυχητικό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ότι παρατηρείται αύξηση στα ποσοστά των εγκύων νεαρών γυναικών που καπνίζουν, την ώρα που τα συνολικά νούμερα των καπνιζόντων παρουσιάζουν μια μικρή μείωση.

Τα στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης του καπνίσματος που επέβαλλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Andrew Lansley, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό των Άγγλων που κάπνιζαν είχε πέσει από 21% σε 20%.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι παρότι σημειώθηκε μείωση κατά 5% στους ανήλικους καπνιστές, οι ανήλικες κοπέλες που μάλιστα έμεναν έγκυες δεν έδειχναν διατεθειμένες να «κόψουν» αυτή τη βλαβερή συνήθεια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ακόμη ότι οι γυναίκες που έχουν κατάθλιψη έχουν περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσουν το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ενώ ένα ποσοστό από 20 έως 50% των εγκύων που κάνουν τσιγάρο δείχνει μια τάση για προβλήματα ψυχικής υγείας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *