Δείξτε νεότεροι με… νερό!

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεανικό δέρμα και καλύτερη υγεία!

Κάνει καλό στο δέρμα στο δέρμα μου: Αν πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, μέσα σε μια με δύο εβδομάδες θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στην επιδερμίδα σας: πιο λαμπερή, πιο ελαστική, πιο φρέσκια.

Με βοηθά στην απώλεια βάρους: Εάν η ζυγαριά μου δείξει ότι πήρα ένα – δύο κιλά αντικαθιστώ τα ροφήματα με θερμίδες, όπως τη σόδα, τους χυμούς και το αλκοόλ με το νερό προσθέτοντας μία δύο φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι ή λίγο δυόσμο για έξτρα γεύση.

Κάνει καλό στην καρδιά μου: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

Μου δίνει ενέργεια: Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να μας αποδυναμώσει και να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα. Αν αισθάνεστε πονοκέφαλο μπορεί να είναι σύμπτωμα και αυτό της αφυδάτωσης. Δύο ποτήρια νερό θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε.

Γυμνάζομαι πιο αποδοτικά: Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό, επειδή η αφυδάτωση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και να μην μπορούμε να τρέξουμε ή να σηκώσουμε βάρη. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση.

Αποτοξινώνει τον οργανισμό μου: Το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα. Το μυστικό μου το ξέρετε ήδη: κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσω, πίνω ένα χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου: Έχει βρεθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και, ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.

Χρήσιμες οδηγίες

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε; Η ποσότητα που έχει ανάγκη ο καθένας ποικίλει ανάλογα με σωματικό του βάρος, το αν είναι ασθενής ή αν γυμνάζεται. Γι΄αυτό φροντίστε να πίνετε όσο χρειάζεστε αλλά μην πίνετε μόνο όταν διψάτε, γιατί μέχρι τότε έχετε ήδη αφυδατωθεί. Πίνετε νερό ανάμεσα στα γεύματα και όχι κατά τη διάρκειά τους. Μία ώρα μετά το φαγητό και 10 λεπτά πριν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να πίνετε νερό. Αν καταναλώνετε αρκετό πριν τα γεύματά σας θα παρατηρήσετε πως δεν θα διψάτε μετά ενώ θα σας βοηθήσει και στη χώνεψη.

Τι νερό; Το εμφιαλωμένο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, είναι το καλύτερο. Αλλά και αυτό της βρύσης (εφόσον είναι καλό) είναι εξίσου καλό αν δεν έχετε εμφιαλωμένο. Αποφύγετε τα ανθρακούχα.

Σε τι θερμοκρασία; Όποτε νιώθετε κούραση, δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ή δεν νιώθετε ήρεμοι δοκιμάστε να πιείτε σιγά σιγά ένα ποτήρι φρέσκο νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Μηνπίνετε απότομα μεγάλες ποσότητες γιατί αυτό μπορεί να σας κάνει νιώσετε δυσφορία.

Συνταγή ομορφιάς

Ατμόλουτρο ή χαμάμ προσώπου

Μετά από μία κουραστική μέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κάνω ένα ζεστό ατμόλουτρο. Τονώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα μου και χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

Τι να κάνετε

Βράστε σε μία κατσαρόλα νερό και βάλτε από πάνω το κεφάλι σας σε απόσταση τουλάχιστον 30 εκατοστών. Σκεπάστε το με μία πετσέτα για να εγκλωβίσετε τον ατμό και πάρτε βαθιές εισπνοές για 10 λεπτά. Έπειτα σκουπίστε απαλά την επιδερμίδα σας και ενυδατώστε την με μία κρέμα.
Αν βαριέστε να καθίσετε 10 λεπτά πάνω από την κατσαρόλα βράστε νερό και ρίξτε μέσα το αγαπημένο σας έλαιο, δύο σταγόνες αρκούν. Εγώ προτιμώ το τριαντάφυλλο που θεωρείται από τα πιο ευεργετικά για το πρόσωπο. Βάλτε μέσα μία μικρή πετσέτα και αφού τη στύψετε καλά τυλίξτε την στο πρόσωπό σας χωρίς όμως να σκεπάσετε τη μύτη σας. Περιμένετε να κρυώσει και επαναλάβατε άλλες 4 – 5 φορές. Η επιδερμίδα σας θα ξεκουραστεί, οι λεπτές γραμμές θα απαλύνουν και η όψη σας θα δείχνει πιο ξεκούραστη.

Το μυστικό

Όπως το νερό ενός λουλουδιού στο βάζο μειώνεται μέρα με την ημέρα και πρέπει να το ανανεώνουμε έτσι ακριβώς λειτουργεί και ο οργανισμός μας. Για να υπενθυμιζετε στον εαυτό σας ότι πρέπει να πιει νερό κάντε τα εξής: φορέστε 10 βραχόλια στο ένα χέρι. Κάθε φορά που θα πίνετε ένα ποτήρι νερό θα βάζετε ένα βραχιόλι στο άλλο σας χέρι. Στο τέλος της ημέρας πρέπει όλα τα βραχιόλια να είναι στο άλλο σας χέρι. Διαφορετικά βάλτε υπενθύμιση στο κινητό σας.

Πηγή: omorfamistika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *