Δίκαιοι εκ φύσεως οι άνθρωποι

Με έμφυτους μηχανισμούς δικαιοσύνης γεννιέται ο άνθρωπος σύμφωνα με  έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα και της Σχολής Οικονομικών της Στοκχόλμης, … αποστομώνοντας όλους εκείνους που προβάλλουν δικαιολογίες για τα αδικήματα που διαπράττουν.

Η συγκεκριμένη έρευνα με επικεφαλής τη δρα Καταρίνα Γκόσπικ πραγματοποιήθηκε στο τμήμα της κλινικής νευροεπιστήμης του Ινστιτούτου όπου και η επιστημονική ομάδα κατέγραψε τις εγκεφαλικές αντιδράσεις συνολικά 35 εθελοντών.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές συμμετείχαν σε παιχνίδια σχετικά με την οικονομική δικαιοσύνη ανά ζεύγη, στα οποία ο ένας από τους δύο ήταν άδικος στην μοιρασιά των χρημάτων προκειμένου να καταγράψουν τις αντιδράσεις τους.

Τα ευρήματα επιβεβαίωσαν ότι η ανθρώπινη φύση στρέφεται σχεδόν ενστικτωδώς κατά της αδικίας με το γυναικείο φύλο να αντιδρά λιγότερο επιθετικά κατά της οικονομικής αδικίας σε σύγκριση με το άλλο φύλο.

Μάλιστα, το σπουδαίο με την εν λόγω έρευνα είναι ότι εντόπισε ότι υπαίτια για αυτήν την αντίδραση είναι η αμυγδαλή, μια αρχαιότερη εξελικτικά και πιο «πρωτόγονη» περιοχή του εγκεφάλου, η οποία ελέγχει τα αισθήματα φόβου και θυμού.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *