Γυμναστείτε οικολογικά!

Μεταφέρετε την οικολογική σας διάθεση και στο γυμναστήριο, υιοθετώντας συμπεριφορές που όχι μόνο δεν βλάπτουν το περιβάλλον, αλλά το ευνοούν.Κάψτε θερμίδες, όχι βενζίνη
Επιλέξτε ένα γυμναστήριο κοντά στο σπίτι σας, στο οποίο μπορείτε να πηγαίνετε με τα πόδια ή με το ποδήλατο κι όχι με το αυτοκίνητο. Αν πηγαίνετε τέσσερις φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο με το αυτοκίνητο καίτε αρκετή βενζίνη, αυξάνετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα και χάνετε την ευκαιρία για έξτρα άσκηση. Αν πηγαίνετε μετά τη δουλειά για γυμναστήριο, μπορείτε να επιλέξετε ένα κοντά στη δουλειά σας.

Φορέστε οικολογικά ρούχα γυμναστικής
Εκτός του ότι είναι άνετα, απορροφούν την υγρασία, δεν σας προκαλούν ερεθισμούς και διώχνουν τη θερμότητα μακριά από το σώμα σας, τα οικολογικά ρούχα χρησιμοποιούν βιολογικά φυσικά υλικά, όπως μαλλί, βαμβάκι, μετάξι ή μπαμπού και είναι απαλλαγμένα από χημικά. Ζητήστε τα σε καταστήματα με αθλητικά είδη ή ψάξτε τα και παραγγείλτε τα από το διαδίκτυο.

Βγείτε έξω
Μπορείτε να διατηρήσετε τη φόρμα σας και ταυτόχρονα να προσφέρετε στο περιβάλλον, κάνοντας πεζοπορία, τρέξιμο, ποδήλατο έξω στη φύση χωρίς να καταναλώνετε ρεύμα στο γυμναστήριο ή ακόμη και να συμμετάσχετε σε εθελοντικές δραστηριότητες που αφορούν την αναδάσωση ή το χτίσιμο. Θα κάψετε θερμίδες, θα έρθετε σε επαφή με τη φύση, θα αναζωογονηθείτε και ταυτόχρονα θα κάνετε την καλή σας πράξη.

Επιλέξτε ένα γυμναστήριο με οικολογικές ευαισθησίες
Ένα τέτοιο γυμναστήριο μπορεί να χρησιμοποιεί για παράδειγμα φωτισμό χαμηλών watt, να έχει κάδους ανακύκλωσης μέσα στις εγκαταστάσεις ή να χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα για τον καθαρισμό των ντους και των αποδυτηρίων. Αν δεν βρίσκεις κάποιο κοντά στο σπίτι σου, μπορείς να δώσεις ιδέες στους ιδιοκτήτες του γυμναστηρίου που πρόκειται να πας, έτσι ώστε να το μετατρέψουν σε όσο πιο «πράσινο» γίνεται.

Ξεδιψάστε πίνοντας νερό από επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι
Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνετε 3 φορές την εβδομάδα στο γυμναστήριο και κάθε φορά παίρνετε 1 καινούργιο μπουκάλι νερό. Αυτό σημαίνει ότι πετάτε 144 πλαστικά μπουκάλια το χρόνο, χαλάτε περίπου 70 ευρώ/έτος, συν του ότι λαμβάνετε διάφορες τοξικές ουσίες από το πλαστικό. Αν ένα πλαστικό μπουκάλι κάνει 450 χρόνια για να διασπαστεί, σίγουρα αυτή η επιλογή δεν είναι και η πιο οικολογικά ευαισθητοποιημένη. Μπορείτε αντ’ αυτού να βρείτε στην αγορά επαναχρησιμοποιούμενα, ανακυκλώσιμα, μη τοξικά μπουκάλια. Θα κάνετε καλό στο περιβάλλον, στην τσέπη σας και στον οργανισμό σας.

Ανακυκλώστε τα παλιά σας αθλητικά ή δωρίστε τα
Αν αγοράσατε καινούργια αθλητικά παπούτσια ή βαρεθήκατε την παλιά σας φόρμα και θέλετε μια αλλαγή, κάντε την. Αρκεί να μην πετάξετε στα σκουπίδια τα παλιά σας ρούχα. Αν είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, μπορείτε να τα συγκεντρώσετε και να ρωτήσετε στο Δήμο σας ή στην ενορία σας σχετικά με το πού μπορείτε να απευθυνθείτε (πιθανότατα και οι δύο θα συλλέγουν ρούχα για άπορους). Αν έχουν τρυπήσει και δεν φοριούνται άλλο, μπορείτε να τα δώσετε για ανακύκλωση.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *