Γερμανικός όμιλος προμήθευσε σιλικόνη στη γαλλική εταιρεία PIP

Ο γερμανικός όμιλος Brenntag, ειδικός στον τομέα της διανομής χημικών προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα ότι προμήθευσε σιλικόνη στη γαλλική εταιρεία … PIP, δήλωσε όμως ότι διευκρίνισε στην εταιρεία που παρήγαγε ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους, ότι προοριζόταν «για βιομηχανική χρήση».

Η Brenntag υπογράμμισε, εξάλλου, ότι ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις της Γαλλικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας (Afssaps) το 2010 για το θέμα αυτό, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

«Η εταιρεία δεσμεύεται να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στις αρχές» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Οι πελάτες της Brenntag λαμβάνουν πάντα τεχνικά στοιχεία και προδιαγραφές, που περιέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Και πράγματι επιβεβαιώνεται από το αρχείο των παραγγελιών μας ότι τα προϊόντα αυτά προορίζονταν αποκλειστικά για βιομηχανική χρήση» δήλωσε η εταιρεία. «Επιπλέον, η Brenntag προτρέπει τους πελάτες της να επαληθεύουν ότι τα παραδοθέντα προϊόντα είναι κατάλληλα για τη χρήση, που επιθυμούν να κάνουν στη δική τους παραγωγή» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η γαλλική εταιρεία Poly Implant Prothese (PIP), που εδρεύει στη Βαρ (νότια Γαλλία) έχει κλείσει από το 2010, και βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο ενός παγκόσμιου σκανδάλου για την υγεία :ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους, τα περισσότερα εκ των οποίων εξήχθησαν στο εξωτερικό.

Σε όλον τον κόσμο, 400.000 έως 500.000 γυναίκες φέρουν εμφυτεύματα PIP, ιδίως στην Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *