Γάμος,πάχος και γυναίκα πάνε μαζί!

Αν είστε γυναίκα μην παντρευτείτε! Κι αν είστε άντρας μη χωρίσετε! Αυτά δεν είναι λόγια του αέρα. Στο συμπέρασμα … αυτό κατέληξαν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Η μελέτη που έκαναν έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν την τάση να εγκαταλείπουν τον εαυτό τους και να παίρνουν κιλά στον έγγαμο βίο. Ο λόγος μπορεί να είναι είτε ότι έχουν «δέσει τον γάιδαρό» τους και δεν αισθάνονται πια την ανάγκη να είναι ποθητές, είτε ότι παραμελούν τον εαυτό τους για να τα προσφέρουν τα πάντα στο σύζυγο.

Αντίθετα, οι άντρες φαίνεται ότι προσέχουν ιδιαίτερα την εμφάνιση τους κατά τη διάρκεια του γάμου, δεν εγκαταλείπουν τον εαυτό τους αλλά ούτε και το σώμα τους. Όμως όταν χωρίσουν τα αποτελέσματα είναι καταστροφικά… για τους ίδιους. Το βάρος τους αυξάνεται σημαντικά, καθώς αλλάζουν τις διατροφικές τους συνήθειες.

Οι επιστήμονες παρακολούθησαν τη ζωή και τη σιλουέτα περισσότερων από 10.000 εθελοντών. Στη συνέχεια ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν άντρες και γυναίκες όταν ρωτήθηκαν για την υγεία και το βάρος τους από την εφηβεία έως τα 30 τους και μετά όταν έγιναν 40άρηδες και 50άρηδες. Επιπλέον, ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν όσοι παντρεύτηκαν για το βάρος τους πριν, καθώς και ένα και δύο χρόνια στη μετα-γάμου εποχή.

«Είναι σαφές ότι η είσοδος και η έξοδος από έναν γάμο επηρεάζει το σωματικό βάρος των δύο φύλων», εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντμίτρι Τάμιν. «Η επίδραση αυτή είναι διαφορετική για άντρες και γυναίκες και, παρόλο δεν είμαστε σίγουροι, πιθανώς ευθύνονται οι διαφορετικοί ρόλοι που έχουν μέσα στον γάμο».

Η μελέτη, έδειξε ακόμα και το πόσο ρόλο παίζει η ηλικία του γάμου και του διαζυγίου. Στην πραγματικότητα, όσο μεγαλύτερης ηλικίας είναι οι γυναίκες όταν παντρεύονται, τόσο πιθανότερο είναι να παχύνουν. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες, αλλά για την περίπτωση του διαζυγίου δηλαδή σε όσο μεγαλύτερη ηλικία πάιρνουν διαζύγιο, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουν να πάρουν κιλά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *