Ασπιρίνη με μέτρο ωφελεί την καρδιά αλλά δεν μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού

Μικρές δόσεις ασπιρίνης μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής σε ανθρώπους που δεν αντιμετώπιζαν ποτέ κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, όμως το φάρμακο δεν φαίνεται να περιορίζει τις πιθανότητες εγκεφαλικού, σύμφωνα με νέα έρευνα.Οι ασθενείς θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται το γιατρό τους πριν λάβουν το φάρμακο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, η ασπιρίνη μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και μη θανατηφόρων εμφραγμάτων του μυοκαρδίου. Ωστόσο δεν υπήρχαν σημαντικές επιδράσεις στα περιστατικά εγκεφαλικού, θανατηφόρων καρδιαγγειακών επεισοδίων, θνησιμότητα από άλλες αιτίες και στεφανιαία νόσο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Καρδιολογίας και έγινε με την υποστήριξη της Bayer AG. Συμμετείχαν περίπου 100.000 άνδρες και γυναίκες άνω των 45 ετών, ορισμένοι ήταν υγιείς και άλλοι έπασχαν από διαβήτη αλλά κανείς δεν είχε συμπτώματα κάποιας καρδιακής δυσλειτουργίας.

Η έρευνα διαπίστωσε μείωση σε ποσοστό 19% των μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών στους συμμετέχοντες που έλαβαν ασπιρίνη σε σχέση με εκείνους που δεν πήραν το φάρμακο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *