Απολαύστε το fast food χωρίς ενοχές

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και οι συγκεντρώσεις σε φιλικά σπίτια και στις βεράντες αυξάνονται με συντροφιά συνήθως κάποιο fast food. Μήπως αυτή η συνήθεια σας φέρνει πιο κοντά με φίλους και πιο μακριά από το καλλίγραμμο σώμα που ονειρεύεστε αυτό το καλοκαίρι; Γρήγορα και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το fast food χωρίς να ανησυχείτε για το αύριο… αρκεί να προσπαθήσετε να τα τηρείτε κάθε φορά που παραγγέλνετε απ’ έξω.• Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες γιατί είναι σίγουρο ότι η μεγάλη πείνα θα σε οδηγήσει να παραγγείλεις περισσότερο φαγητό απ’ όσο χρειάζεσαι για να χορτάσεις. Ιδανικά, προσπάθησε να αποφασίσεις τι θα παραγγείλεις αρκετές ώρες πριν, όταν ακόμα είσαι χορτάτος/ η από το προηγούμενο γεύμα σου.

• Αν δεν γνωρίζεις τι περιέχει το πιάτο ή το γεύμα που προτίθεσαι να παραγγείλεις, μη διστάσεις να το ρωτήσεις.

• Προσπάθησε να καταναλώσεις την ίδια ποσότητα φαγητού που συνηθίζεις να τρως στο σπίτι. Αν το μέγεθος της μερίδας του εστιατορίου είναι μεγαλύτερο, μοιράσου την συνολική ποσότητα με τον συνδαιτυμόνα σου ή διαχώρισε τη συνολική ποσότητα που εσύ θέλεις να καταναλώσεις.

• Προσπάθησε να παρατείνεις το χρόνο του γεύματός σου, τρώγοντας αργά (περίπου 20 λεπτά).

• Μην ξεχνάς την κατανάλωση λαχανικών. Επέλεξε μαζί με το γεύμα σου και μία σαλάτα ή παρήγγειλε ένα πιάτο που περιέχει και λαχανικά.

• Αν το πιάτο ή η σαλάτα που παρήγγειλες συνοδεύεται από κάποια σος, ζήτησε να βρίσκεται σε ξεχωριστό μπολ ώστε να φας την ποσότητα που επιθυμείς. Προτίμησε, ωστόσο, το κλασικό ελαιόλαδο με λεμόνι ή ξύδι ή μπαλσάμικο.

• Απέφυγε να παραγγείλεις τηγανιτά τρόφιμα. Σαφώς αυξάνουν την περιεκτικότητα του γεύματος σε λιπαρά (κυρίως κορεσμένα λιπαρά) και θερμίδες.

• Μην παρασύρεσαι από προσφορές για μεγαλύτερες μερίδες. Παρήγγειλε απλά αυτό που θέλεις να φας.

• Επέλεξε κάποιο light αναψυκτικό που πρακτικά δεν περιέχει θερμίδες για να συνοδέψεις το γεύμα σου αντί για κάποιο αλκοολούχο ποτό.

Τέλος αν γνωρίζεις πως το βράδυ θα βγείτε για φαγητό ή θα παραγγείλετε φρόντισε το μεσημεριανό σου γεύμα να είναι κάτι ελαφρύ όπως μια σαλάτα με ποικιλία λαχανικών τυρί χαμηλά λιπαρά και αλλαντικά με ελαιόλαδο, ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1 φρούτο ή κάποια σούπα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *