«Καταρρέει» ο χώρος της Υγείας

Το απόλυτο χάος επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας με τους … γιατρούς να εκπέμπουν SOS και να κάνουν λόγο για κίνδυνο ολικής κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν ότι οι συνταξιοδοτήσεις και το «πάγωμα» των προσλήψεων έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι ελλείψεις αυτές έχουν υποβαθμίσει σε σημαντικό βαθμό τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας ενώ παράλληλα ευθύνονται και για τη διασπορά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Την ίδια ώρα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα «στερεύουν» από υλικά καθώς οι προμηθευτές δηλώνουν ότι δεν δύνανται να συνεχίσουν τον εφοδιασμό εξαιτίας των δυσβάστακτων χρεών του ΕΣΥ, του υποχρεωτικού «κουρέματος» των ομολόγων για τις οφειλές των περασμένων ετών και της έλλειψης ρευστότητας.

Οι σοβαρές ελλείψεις σε υλικά έχουν ως αποτέλεσμα να αναβάλλονται καθημερινά προγραμματισμένα χειρουργεία και να καθυστερούν να βγουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν αποφασίσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Ήδη, σε 17 νοσοκομεία στην Αθήνα και τον Πειραιά και σε 20 νοσοκομεία στην περιφέρεια οι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *