«Καιρός να σημάνει συναγερμός για τη βλεννόρροια»

Μια ακόμη ασθένεια που με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή μπορούσε να αντιμετωπισθεί, φαίνεται πως τείνει να γίνει και πάλι … ανίατη. Ο λόγος για τη γονόρροια, τα κρούσματα από την οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Όπως τονίζουν οι γιατροί στο εξειδικευμένο, αμερικανικό περιοδικό New England Journal of Medicine «είναι καιρός να σημάνει συναγερμός»!

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι τα τελευταία χρόνια το βακτηρίδιο που είναι υπεύθυνο για το σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, «έχει γίνει λιγότερο ευάλωτο στην τελευταία γραμμή αντιμικροβιακής άμυνας».

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να απειλείται η ικανότητα να θεραπεύουμε τη βλεννόρροια και να προλαμβάνουμε τις σοβαρές συνέπειες της.

Η βλεννόρροια μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει, περιλαμβάνονται η στείρωση και οι ανωμαλίες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για λοίμωξη του ουρογεννητικού συστήματος και κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ προσβάλει 600.000 άτομα, σύμφωνα με το περιοδικό.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *