«Θρησκεία» το κάπνισμα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο … για τον έλεγχο του καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω», πενήντα χιλιάδες ελληνόπουλα γίνονται κάθε χρόνο καπνιστές και από αυτά, τα μισά θα χάσουν κάποια στιγμή μεγαλώνοντας τη ζωή τους από παθήσεις που συνδέονται με το κάπνισμα.

Οπως ανέφεραν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στο συνέδριο, το τσιγάρο είναι σήμερα το τρίτο «ναρκωτικό» στη χώρα, μετά την ηρωίνη και την κοκαΐνη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια για πρώτη φορά παρατηρήθηκε μια μείωση στο ποσοστό των καπνιστών. Τα τελευταία δύο χρόνια, μάλιστα, είχε καταγραφεί μια μείωση της τάξης του 15%.

Πανευρωπαϊκός στόχος ωστόσο είναι οι καπνιστές να αποτελούν ως το 2040 λιγότερο από το 5% του πληθυσμού. Το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε από το βήμα του συνεδρίου, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, στοχεύει να εκπαιδεύσει δύο γενιές παιδιών ώστε να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους από το κάπνισμα και να μην ενδίδουν στην βλαβερή αυτή συνήθεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *