Τελικά η κοιλιά είναι γοητεία;

οφείλει να χωράει στο extra small νούμερο ανορεξικών προτύπων, οι extra large ανδρικές κοιλιές θεωρούνται ιδιαίτερα γοητευτικές.

Έτσι, πολλοί εύσωμοι άντρες καταναλώνουν πιάτα «γίγας» χωρίς ίχνος ενοχής, ενώ ταυτόχρονα αρκετά ρητά, «ακατάλληλα για ανηλίκους», συνδέουν τη μεγάλη ανδρική κοιλιά με καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις. Όμως τι ισχύει στην πραγματικότητα; Μήπως τα κολακευτικά σχόλια που ακούγονται κατά καιρούς για τα παραφουσκωμένα στομάχια αποτελούν εκφράσεις παρηγοριάς των αμετανόητων υποστηρικτών της dolce vita; Διότι, εξετάζοντας και την αντίθετη οπτική, κανένας άντρας με 6-pack κοιλιακών δεν παραπονέθηκε ποτέ για την έλλειψη έργων υποδομής στο ίδιο του το σώμα!

Το αυξημένο σωματικό βάρος σχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας. Όμως πληθώρα μελετών δείχνουν πως τα προβλήματα γίνονται ακόμη σοβαρότερα όταν το λίπος συσσωρεύεται γύρω από την περιοχή της κοιλιάς. Μία περιφέρεια μέσης μεγαλύτερη από 102 και 88 εκατοστά για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, σημαίνει και μεγαλύτερες πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, χοληστερίνης, υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Σε αντίθεση λοιπόν με την παρεξηγημένη περιφέρεια γοφών των γυναικών, ο κατά κύριο λόγο ανδρικός σωματότυπος «μήλο» φαίνεται να είναι ο πλέον ανησυχητικός για την υγεία. Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς να είναι πιο «χαλαρά» για το ανδρικό φύλο, όμως μία ισορροπημένη διατροφή και ένας σωματικά δραστήριος τρόπος ζωής μόνο προνόμιο μπορεί να αποτελέσει.

Πηγή: nutrimed

Διαβάστε ακόμη...

 • Nio

  Pedia ti lete? apo pou akousate kati tetio?
  συνδέουν τη μεγάλη ανδρική κοιλιά με καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις.?????
  Pios ilithios xekinise auti ti fimi!! hahaahaha

 • Dina

  O Πάγκαλος?? lol

 • xena

  Ε θα μας τρελάνουν τελείως, όμως!!

  Μα ποιά γυναίκα προτιμάει κοιλαρά; Μπλιαχ!! Μου ‘ρχεται ο Πάγκαλος στο μυαλό, και να ξεράσω…

  Εγώ πάντως ούτε 6-pack (ωραίοι και σεξυ είναι αλλά δεν διαθέτουν και πολλοί που είναι έξυπνοι και μπορείς να κάνεις μια συζήτηση μαζί τους) ούτε και κοιλιά (γυμναστείτε λίγο ρε!). Ιδίως αν είναι και κανένας λεπτός με κοιλιά σαν μπάλα…Έλεος! Έχει χαθεί κάθε μέτρο….

  Άσε που κυρίως για τις σεξουαλικές επιδόσεις είναι τελείως φάουλ… Να μπαίνει η κοιλιά μπροστά και να μην σε βλέπει ή τι κάνει!!!!!!

  Χα Χα Χα!!!!!