Πόσο χρειάζεται να περπατήσουμε ή να τρέξουμε για να κάψουμε μια σοκολάτα

Η σοκολάτα αποτελεί τη γλυκιά συντροφιά του χειμώνα και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάντα ένα κομμάτι στην τσάντα τους.

Ωστόσο αν δε θέλετε να πάρετε ανεξέλεγξτα κιλά θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα που καταναλώνετε ενώ με την άσκηση μπορείτε να κάψετε πιο εύκολα κάποιες περιττές θερμίδες από γλυκά.

Πόση άσκηση χρειάζεται όμως για να κάψετε μια σοκολάτα και συγκεκριμένα πόσο περπάτημα ή πόσο τρέξιμο; Σύμφωνα λοιπόν με την Βασιλική Εταιρεία Δημόσιας Υγείας για να κάψουμε μια σοκολάτα που έχει περίπου 229 θερμίδες χρειάζονται περίπου 42 λεπτά περπάτημα ή 22 λεπτά τρέξιμο.

Όσον αφορά τις θερμίδες, να θυμίσουμε ότι ένας άντρας πρέπει να καταναλώνει περίπου 2.500 θερμίδες την ημέρα, ενώ μια γυναίκα περίπου 2.000 θερμίδες.

Διαβάστε ακόμη...

  • Ευστάθιος Ζωγραφάκης

    Η σοκολάτα που δίνει 229 θερμίδες πόσα γραμμάρια είναι; Οι σοκολάτες που βρίσκουμε στο εμπόριο, δεν γράφουν θερμίδες, αλλά γραμμάρια. Άρα και εσείς θα πρέπει να αναφέρετε τα γραμμάρια αυτής της σοκολάτας, διότι αλλοιώς κανείς δεν μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της σοκολάτας στο οποίο αναφέρεστε. Συνήθως μια σοκολάτα των 100 γραμμαρίων έχει περίπου 600 θερμίδες, αλλά υπάρχουν και σοκολάτες χωρίς ζάχαρη, με γλυκαντικά, όπου δεν είναι γνωστό πόσες θερμίδες έχουν. Γιαυτό όταν γράφετε κάτι, θα πρέπει να το γράφετε αναλυτικά, προκειμένου να είστε σαφείς και ξεκάθαροι.